Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα κατά την Πανηλειακή απεργία (26/2) για το δρόμο

Επιπλέον απώλειες καταγράφει η ιδέα της γενικής Πανηλειακής απεργίας, που σιγά-σιγά μετονομάζεται σε «συλλαλητήριο», μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, σύμφωνα με την οποία εκφράζει την πρόθεσή των εμπορικών συλλόγων της Ηλείας να συμμετάσχουν στην Πανηλειακή απεργία στις 26 Φεβρουαρίου στο Βουπράσιο χωρίς όμως να κλείσουν τα καταστήματα.

Η ανακοίνωση:

«Με το παρόν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας εκπροσωπώντας τους Εμπορικούς Συλλόγους της Ηλείας ( Μέλη της ) και ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη τους σχετικά με τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της 26/02/2020 τοποθετείται ως εξής :

Οι έμποροι της Ηλείας έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το κατασκευαστικό δράμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος –Αρχαία Ολυμπία – Τσακώνα και για το λόγο αυτό τόσο η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας όσο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι μεμονωμένα, με σειρά ενεργειών από το 2009 έχουν απευθυνθεί στην κεντρική εξουσία. Δυστυχώς όμως η κάθε κυβέρνηση αγνόησε αυτές τις ενέργειες και ούτε καν απάντησε στα σχετικά έγγραφα μας.

Κατά συνέπεια αποφασίσαμε να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις της 26 Φεβρουαρίου 2020 με την παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας και όλων των Εμπορικών Συλλόγων στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βουπράσιο.

Ωστόσο, δεν προτείνουμε στους εμπόρους το κλείσιμο των καταστημάτων τους, διότι η συρρίκνωση των τζίρων, το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και η ανταγωνιστικότητα δεν το επιτρέπουν .

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η μόνη λύση για την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος της Ηλείας είναι η ενότητα και η μεταξύ μας συνεννόηση.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθούμε αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές ταμπέλες και τα προσωπικά οφέλη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!

Όλοι μπορούν να σχολιάσουν ελεύθερα. Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα Ελληνικά διαγράφονται. Υβριστικά κλπ σχόλια επίσης διαγράφονται.

Please enter your name here