Η οδός Ρήγα Φεραίου στον Πύργο αποτελεί κεντρική οδική αρτηρία της πόλης. Καθημερινά την χρησιμοποιούν χιλιάδες οδηγοί και κατά μήκος της κατοικούν χιλιάδες Πυργιώτες, αλλά υπάρχουν σημεία που … κινδυνεύεις σοβαρά αν είσαι πεζός.

Στη φωτογραφία βλέπουμε μια μάνα που περπατάει με το παιδί της στη μέση του οδοστρώματος της Ρήγα Φεραίου ενώ το κόκκινο και το λευκό όχημα κινούνται στα αριστερά της και αυτά στο ίδιο σημείο. Στα δεξιά της ένα φορτηγό και άλλα οχήματα είναι σταθμευμένα.

ΌΧΙ, η κυρία δεν είναι λάτρης του κινδύνου και της αδρεναλίνης, ούτε είναι σαλεμένη. Στο σημείο δεν υπάρχει πεζοδρόμιο.

Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία συμβαίνει σε καθημερινή βάση, δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό.

Δε θα σας πω που είναι, αν και όλοι καταλάβατε. Στο σημείο υπάρχουν μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που πρέπει να δουλέψει σωστά, ένας ιδιοκτήτης που δε δέχτηκε την προσφορά που του έγινε κάποια στιγμή και ο Δήμος Πύργου που αφήνει την κατάσταση όπως ήταν το ’70.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που αντιμετωπίζουν οι πεζοί κάτοικοι αλλά και οι οδηγοί της περιοχής καθημερινά: Για τους πρώτους να παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα, για τους δεύτερους να βρίσκονται αντιμέτωποι με πεζούς που περπατούν στη μέση του δρόμου αλλά και οχήματα που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα. Ένα λάθος αρκεί … και όχι, η τροχαία δε θα λύσει το πρόβλημα με πρόστιμα, ούτε είναι λύση στο πρόβλημα η τιμωρία…

Περπατώντας στη Ρήγα Φεραίου, στον Πύργο Ηλείας!!