Η Microsoft παρουσίασε το νέο Xbox. Η κονσόλα παιχνιδιών θα έχει το όνομα Xbox Series X και θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα στο τέλος του 2020!
Το νέο Xbox είναι εξαιρετικά γρήγορο, σύμφωνα με τη Microsoft. Περιέχει ένα τσιπ που εξασφαλίζει ότι τα παιχνίδια τρέχουν και ξεκινούν πιο γρήγορα. Σύντομα θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια 8Κ στα 120fps (fps=καρέ ανά δευτερόλεπτο). Επίσης αναπτύσσεται μια συγκεκριμένη τεχνική φωτισμού, η οποία θα κάνει τα εφέ φωτισμού πιο ρεαλιστικά.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το νέο Xbox είναι η πιο ισχυρή κονσόλα παιχνιδιών που έχει δημιουργήσει ποτέ. “Το Xbox Series X προσφέρει τέσσερις φορές περισσότερη ισχύ επεξεργαστή από όση το Xbox One X, με τον πιο αθόρυβο και αποτελεσματικό τρόπο”, σύμφωνα με τον CEO του Xbox Phil Spencer!

Ο σχεδιασμός κατά τη γνώμη μου φαίνεται ογκώδης, σαν να είναι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής. Το χειριστήριο του Xbox Series X θα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του Elite Xbox. Θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις και θα έχει ειδικό κουμπί για άμεσο share με τους φίλους σας.

Το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2020 . Η τιμή του είναι ακόμα άγνωστη.