Δημιουργούνται στη “ζούλα” δομές τύπου Μόρια σε Πύργο και Κυλλήνη

Το δώρο της κυβέρνησης στην Ηλεία είναι δημιουργία μια νέας «Μόριας-τύπου Μυτιλήνης» στο Δήμο Πύργου σύμφωνα με το ΦΕΚ (B’ 1016/24.03.2020) (δειτε το παρακάτω)  για τη σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών (στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ») που μάλλον πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο “ΑΙΓΑΙΟ” στη πρώην Λίμνη της Αγουλινίτσας.

Βέβαια αναφέρεται στο ΦΕΚ και μια δεύτερη Δομή «Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.» και τα το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχουσα δομή μετατραπεί σε κλειστή και έρθουν και πολλοί άλλοι   μετανάστες πρόσφυγες…

Άλλη μια φορά η κυβέρνηση πλήττει την Ηλεία αφού πρόσφατα με την εγκληματική διαχείριση των κρουσμάτων του κορονοϊού από τους εκδρομείς στο Άγιους Τόπους αμέλησε , δεν έδρασε, διεσπάρη ιός, πέθαναν άνθρωποι.. και τώρα φτιάχνει μια νέα Μόρια  Μυτιλήνης …

Η κυβέρνηση σε περίοδο καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας , σαν το κλεφτοκοτά στην ζούλα γιατί δεν μπορεί να αντιδράσουν οι Ηλείου από τον φόβο της πανδημίας του κορονοϊού  φτιάχνει ΦΥΛΑΚΗ.

Οι φυλακισμένοι/αποκλεισμένοι  στα σπίτια τους Ηλείοι παραλαμβάνουν το μποναμά της κυβέρνησης που είναι μια φυλακή/στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Απαράδεκτη ενέργεια σε αυτή την χρονική, κοινωνικοοικονομική  και υγειονομική συγκυρία που αυτή θα εισβάλλει στην κοινωνία της Ηλείας και δημιουργήσει πολιτικούς εκμεταλλευτές, αποκαλύψει πολιτικά κωθώνια (που δεν εναντιώνονται στις βουλές του κόμματος και της κυβέρνησης), βγάλει από την φωλιά τους ακροδεξιά και ρατσιστικά φίδια και λιγοτάρια  και θα προσπαθήσιουν να σπεκουλάρουν πολιτικά με το υπαρκτό και έντονο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα κηρύσσοντας τον μισανθρωπισμό.

Θα φανερώσει τον πολιτικό ραγιαδισμό πολλών που αντί να εναντιώνονται στους θύτες (πολιτικό στρατιωτικό σύμπλεγμα καταστροφείς χωρών και λαών-ΗΠΑ, ΝΑΤΟ,ΕΕ για να υφαρπάξουν τον πλούτο τους -πετρέλαια κλπ- και να πουλήσουν όπλα..) κυνηγούν και χτυπούν τα θύματα (λαούς, μετανάστες , πρόσφυγες… κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των κλιματικών καταστροφών και της πείνας) και θα εκτρέψει τη συζήτηση  την τραγική συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού  των μεγάλων ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας  και κινδύνων  και  από τα μεγάλα  προβλήματα  (φτώχεια, πλειστηριασμοί, ανεργία, Τουρκικό, μνημόνια κλπ) ώστε αυτά να περνούν σε δεύτερη, τρίτη κλπ σειρά (άλλωστε αυτός είναι ένας από τους ρόλους που χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό).

Θεωρώ απαράδεκτη την επιβολή δημιουργίας ενός ακόμη στρατοπέδου συγκέντρωσης, με τείχη, φράκτες και δεσμοφύλακες , μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία διαβούλευση, στην Λίμνη της Αγουλινίτσας σε ελώδη ουσιαστικά περιοχή όπου οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι άκρως προβληματικές και λόγω του συγκεκριμένου χώρου…

Η αποσυμφόρηση των νησιών και της Μόριας απλώς μεταθέτει το πρόβλημα σε άλλες δομές και εν προκειμένω στην Ηλεία

Σημείωση: Την αρχική πληροφορία για την δημιουργία της φυλακης και την δημοσίευση στο ΦΕΚ την άντλησα  από τον φίλο Χρήστο Αθανάσουλα

Μαρίνος Λάμπρος
odisseasml.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!

Όλοι μπορούν να σχολιάσουν ελεύθερα. Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα Ελληνικά διαγράφονται. Υβριστικά κλπ σχόλια επίσης διαγράφονται.

Please enter your name here