Απάντηση σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το έγγραφο που αποδεικνύει τον ορισμό του Λωνίδα Βαρούξη, «ως αριστίνδην μέλος και Επίτιμo πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου» αλλά και αποκαλύπτει ότι εψεύσθη όταν στις 17/12/2019 είχε δηλώσει «δεν υπάρχει επίτιμος» δίνει ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόλουλος με ανάρτησή του στα social media.

Ο κ. Αντωνακόπουλος στην απάντησή του, δεν αρνείται την ύπαρξη του εγγράφου. Ωστόσο, ενώ αρχικά υποστηρίζει την απάντηση του «δεν υπάρχει επίτιμος» , που είχε δώσει μετά την πρώτη καταγγελία για τον ορισμό του Λ.Βαρουξή ως επίτιμου, τονίζοντας πως «Σωστή ήταν η απάντηση μου τον Νοέμβριο του ’19, οτι δεν υπήρχε ορισμός.», αμέσως μετά παραδέχεται πως ο κος Βαρουξής έχει ορισθεί επίτιμος πρόεδρος «Ο κος Βαρουξής, ως επίτιμος πρόεδρος είναι ΑΜΙΣΘΟΣ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ αλλά μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις.»

Σαν αιτιολόγηση της παραπάνω αντίφασης, αναφέρει πως «Ο πρόεδρος Δ.Σ. οποιουδήποτε φορέα δεν μπορεί να απονέμει τίτλο αριστίνδην, επίτιμου σε πρώην πρόεδρο.» και «Δικαίωμα απόδοσης τίτλου αριστίνδην και επίτιμου έχει το ΔΣ, κάτι που νόμιμα έπραξε.»

Ολόκληρο το κείμενο του κ. Αντωνακόπουλου:

«Ο προεδρος Δ.Σ. οποιουδηποτε φορεα δεν μπορει να απονεμει τιτλο αριστινδιν,επιτιμου σε πρωην προεδρο .Ετσι δεν υπηρξε κανενας ουσιαστικος ορισμος ,ουτε χρησιμοποιηση τετοιου ορισμου εκ μερους του προεδρου.Ηταν ουσια και νομω αβασιμη.Σωστη ηταν η απαντηση μου τον Νοεμβριο του ’19,οτι δεν υπηρχε.ορισμος.Δικαιωμα αποδοσης τιτλου αριστινδιν και επιτιμου εχει το ΔΣ,κατι που νομιμα.επραξε.Ο κος Βαρουξης ,ως επιτιμος προεδρος ειναι ΑΜΙΣΘΟΣ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ αλλα.μπορει να συμμετεχει.στις συνεδριασεις.Κριθηκε αξιοποιησιμη η επιθυμια του να προσφερει δωρεαν,χωρις κανενα δικαιωμα.Επισης η επαγγελματικη του ιδιοτητα,που επιβραβευεται απο την κυκλοφορια της ΠΑΤΡΙΣ,ειναι χρησιμη για την τουριστικη αναδειξη.της περιοχης και του λιμανιου Κατακολου.Αριστινδιν μελη ειχε ορισει και η προηγουμενη διοικηση.Εχουμε αποδειξει οτι πανω απο ολα θετουμε το συμφερον του τοπου , αξιοποιωντας καθε νομιμη και χρησιμη εθελοντικη προσφορα απο συμπολιτες.Εμπαθειες και εμφυλιοπολεμικες τακτικες χαρακτηριζουν αλλες εποχες!
Η. αποδοση τιμης εγινε απο το ΔΣ ,μετα τον Νοεμβριο.Αμισθος,χωρις κανενα δικαιωμα εξουσιας,χωρις ψηφο στο ΔΣ.Προσφορα εμπειριας και δυνατοτητας.Γιατι να απορριψουμε την.βοηθεια στον τοπο???»