Η ιστορία μας γυρνάει πίσω στις 5 Απριλίου του 1988. Τότε η Los Angeles Times, έγραψε για ένα παράξενο περιστατικό που συνέβει με έναν έμπειρο skydiver, τον Ivan McGuire.

Ο McGuire αφιέρωνε όλο τον ελεύθερο χρόνο του, στο χόμπι του το skydiving και σύμφωνα με τα δεδομένα ήταν ένας πολύ έμπειρος αθλητής, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερα από 800 άλματα.

Την 5η Απριλίου λοιπόν, ο McGuire προετοιμαζόταν για ένα άλμα, στο οποίο θα συμμετείχε σαν κάμερα-μαν. Σκοπός του ήταν να καταγράψει το άλμα του εκπαιδευτή με τον μαθητή του. Εστίασε όμως τόσο πολύ στην προετοιμασία του εξοπλισμού βίντεο που ξέχασε να φορέσει το αλεξίπτωτό του.

Η επιτροπή που ερεύνησε το ατύχημα απέρριψε την έκδοση αυτοκτονίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τραγωδία συνέβη λόγω παραβίασης της παραγράφου 105 της τοπικής οδηγίας για την ασφάλεια σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, σύμφωνα με την οποία ο πιλότος πρέπει να ελέγξει οπτικά την παρουσία αλεξίπτωτων για όλους τους αθλητές.

Ίσως ο πιλότος ξέχασε να επιθεωρήσει οπτικά ή πέρασε τον εξοπλισμό βίντεο του McGuire για αλεξίπτωτο. Η κάμερα βέβαια κατέγραφε …