Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να αποσυμφορήσει τα νησιά

Η Κομισιόν καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μεταφέρει τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες από τα κέντρα κράτησης στα ελληνικά νησιά σε περιοχές που θα είναι λιγότερο πυκνοκατοικημένες.

Δεν έχουν ανακοινωθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στα κέντρα κράτησης είτε στα νησιά είτε στην ενδοχώρα, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη ιδιαίτερα εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων και των άθλιων συνθηκών υγιεινής που αντιμετωπίζουν.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε στο BBC ότι υπάρχει ένας συνεχής διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση για τη μεταφορά των πιο ευάλωτων.

Σημειώνεται ότι χθες το Ευρωκοινοβούλιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου.

Το Κοινοβούλιο ζήτησε  την εκκένωση των υπερπλήρων στρατοπέδων σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω από τους 42.000 ανθρώπους, όπως επίσης και αποτρεπτικά μέτρα για να μην χτυπηθούν οι πληθυσμοί από την πανδημία.

«Πολλοί από αυτούς έχουν επιβαρυμένη υγεία ήδη εξαιτίας των κακών συνθηκών στις οποίες έχουν ζήσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης ούτε σωστές συνθήκες υγιεινής» ανέφερε ο Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, Φερνάντο Λόπες Αγκιλάρ.

ΕΦ.ΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!

Όλοι μπορούν να σχολιάσουν ελεύθερα. Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα Ελληνικά διαγράφονται. Υβριστικά κλπ σχόλια επίσης διαγράφονται.

Please enter your name here