Ο κορονοϊός «ανοίγει» τις φυλακές για τους ελαφροποινίτες

Με την αποφυλάκιση συγκεκριμένων κατηγοριών κρατουμένων αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 1.500 ο αριθμός των έγκλειστων που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 12.500.

Εισήγηση για αποφυλάκιση καταδικασμένων σε ελαφριές ποινές και με άμεσες διαδικασίας έχει κάνει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Συγκεκριμένα η εισήγηση αφορά στην αποφυλάκιση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αρκετών κατηγοριών κρατουμένων πλην όσων έχουν καταδικασθεί για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, όπως βαριές κακουργηματικές πράξεις, πχ ανθρωποκτονίες, βιασμούς, τα αποκαλούμενα αδικήματα τρομοκρατίας κλπ.

Η εισήγηση για την αποφυλάκιση αφορά όσους έχουν υπόλοιπο ποινής 12 μηνών, ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής, αλλά και καταδικασθέντες σε ποινές φυλάκισης έως πέντε χρόνια εφόσον έχουν εκτίσει του 1/20 της ποινής τους.

Με αυτή την εισήγηση εάν γίνει δεκτή αποφυλακίζονται καταδικασθέντες για μια ευρεία γκάμα αδικημάτων όπως κλοπές, οικονομικά εγκλήματα κ,α. Ακόμα , θα αποφυλακιστούν και οι κρατούμενοι άνω των 65 ετών για ανάλογα αδικήματα και ποινές, με την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει το 1/30 της ποινής τους.

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!

Όλοι μπορούν να σχολιάσουν ελεύθερα. Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα Ελληνικά διαγράφονται. Υβριστικά κλπ σχόλια επίσης διαγράφονται.

Please enter your name here