Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Αγ. Χαραλάμπους στον Πύργο

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Χαραλάμπου, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή εσπέρας (9-2-2020) και ώρα 6:30 – 8:30 μμ: Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ` αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Το βράδυ και από ώρα 11 μμ έως 2 πμ θα τελεστεί νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Δευτέρα πρωί (10-2-2020) και ώρα 7 έως 11 πμ: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 11 π.μ.: Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας σε κεντρικούς δρόμους στη διαδρομή: Αγίας Κυριακής, 28ης Οκτωβρίου (πεζόδρομος), Πατρών, Ερμού, Αυγερινού, Κουρτίου, Γερμανού, Πατρών, Μανωλοπούλου, Μπιζανίου, Πλατεία Δικαστηρίων και Αγίας Κυριακής (επιστροφή).

Στον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους αναμένεται να λάβουν μέρος οι Μητροπολίτες Ηλείας, Καισαριανής – Βύρωνος και Υμηττού και Λαρίσης και Τυρνάβου, κκ Γερμανός, Δανιήλ και Ιερώνυμος, οι Επίσκοποι Ανδρούσης και Ωλένης Κωνστάντιος και Αθανάσιος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, περί τις 5 μμ, θα ψάλλει Ιερά Παράκλησις προς τον προστάτη Άγιο υπέρ υγείας και ειρήνης του κόσμου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Πύργου  ο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ενώ θα παραστεί  και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

με πληροφορίες από patrisnews.com, proini.news