Ένας άνδρας στη Νέα Υόρκη έχασε τη ζωή του, όταν τον συνέθλιψε ένα άδειο αυτοκίνητο μάρκας Lexus, που ξεκίνησε τυχαία με τηλεχειρισμό.

Όπως αναφέρει το BBC, το θύμα ο Michael Kosanovich, 21 ετών, βρισκόταν στις 6 Δεκεμβρίου, ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα Lexus IS300, όταν ένα από αυτά ξεκίνησε τυχαία από το τηλεχειριστήριο του ιδιοκτήτη του.

Το αυτοκίνητο κινήθηκε προς τα εμπρός και τον εγκλώβισε ανάμεσα στα δύο οχήματα. Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να το απομακρύνουν, αλλά μόλις το έκαναν, το αυτοκίνητο κινήθηκε πάλι προς τα εμπρός χτυπώντας τον ξανά.

Ο κ. Kosanovich μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στον κορμό και στα πόδια του, όπου πέθανε από τα τραύματά του στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD).

Μάλιστα ο Kosanovich επιθεωρούσε ένα από τα οχήματα κατά τη στιγμή του ατυχήματος, σκοπεύοντας να το αγοράσει.

Εκπρόσωπος της Toyota Motor North America αφού έκφρασε τη βαθιά λύπη της εταιρίας, πρόσθεσε ότι η Lexus “δεν προσέφερε εργοστασιακή απομακρυσμένη εκκίνηση στο μοντέλο IS 2002”. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχει εγκατασταθεί εκ των υστέρων για να λειτουργήσει με το Lexus IS300 του 2002.

Άλλωστε το εγχειρίδιο οδηγιών του οχήματος προειδοποιεί τους χρήστες ότι δεν θα πρέπει ποτέ να ξεκινήσουν από μακριά το όχημα εάν δεν γνωρίζουν ακριβώς τις συνθήκες του χώρου γύρω από αυτό, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη ζωή οποιουδήποτε βρεθεί στο δρόμο του.